Länsstyrelsen omhändertog akvariefisk

30 Aug

Skrevs den 23 september 2010 men lika aktuellt två år senare!

Jag brukar skoja att nästa gång de kommer så har de väl poliser med sig för att bryta sig in och mäta mitt akvarium! Jag anande inte hur nära sanningen jag var! Nu har vår modiga svenska polis omhändertagit en akvariefisk (!) på Länsstyrelsens i Hallands order. Vid ett oanmält besök hittade man en mal hos en man som fått djurförbud efter att ha misskött en katt för 10 år sedan. Djurskyddsinspektören Carina Bengtsson gav order om att fisken skulle omhändertas vilket verkställdes av polisen. Det är helt uppenbart att varken polis eller Länsstyrelsen saknar resurser.

– I det här akvariet hade han haft många fiskar och de hade dött en efter en. Nu hade han bara hade en fisk kvar, alla andra hade dött, säger djurskyddsinspektören Carina Bengtsson.

Tänk så mycket sunt förnuft inspektörerna har, se hur väl de tillämpar proportionalitetsprincipen och hur de prioriterar och hanterar våra skattepengar som skall gå till ”världens bästa djurskydd”. Det är mer än löjeväckande när man vet att i Skåne, det gristätaste länet, har inte en enda grisgård fått ett enda besök av djurskyddsinspektörerna. Och vem har hört talas om en omhändertagen mink?

Enligt nya EU-regler är de nya minkburarna 32 centimeter breda, 90 centimeter långa och 45 centimeter höga. I en sådan bur får max tre minkhonor vistas samtidigt! Alla med litet sunt förnuft i behåll förstår att ett rovdjur, som jagar i och intill vattendrag, inte har en chans i världen att ”bete sig naturligt”, som det så vackert heter i djurskyddslagen, instängda på den ytan! Först sedan Djurrättsalliansen gjort sina uppmärksammade avslöjanden som Länsstyrelserna fick ändan ur vagnen och började inspektera djurhållningen hos minkuppfödarna. Frågan är var vi skall lägga resurserna: På den kommersiella djurhållningen med hundratusenstals djur eller enstaka akvariefiskar. Nämnda akvariefisk har trots det kostsamma samhällsingripandet ingen ljus framtid utan hotas av avlivning.

Allmänheten börjar inse vad Länsstyrelserna egentligen sysslar med och kommentarerna är många och syrliga:

Farbror Ragge: Finner det förvånansvärt att inspektörer har tid med ett litet enskilt fall. När hela djurbesättningar typ kor och hästar som vansköts då saknas folk eller ”man har inte tid”.

Bästistan: Jahaja…sila mygg & svälja kameler. När det gäller fiskar ja då har polisen resurser att ställa upp men när det gäller folk ja se då saknar man helt plötsligt resurser…. Herre jävlar vilket samhälle man lever i..

Jansson: Både min make och min son är ”fisk i månen”. Skämt åsido.. Djurskyddet måste ändå ha väldigt litet att göra.

Mantamore  Dublin: Intressant artikel. Inte för att fallet i sig är viktigt, utan för att den visar hur omdömet och förnuftet sviktar högst betänkligt, både bland våra myndighetsutövare och även vissa kommentatorer ur allmänheten. Skitläskigt.

Doc Holliday: Herregud vilken idioti! Hur kan man lägga pengar och t o m polisresurser på sånt här när statskassan blöder??

Calle Magnus: Jo, men det går för sig att få fisk på kroken och att slänga i den igen, både sårad och plågad. Sport som i sportfiske!

Lasse: Kunde vara kul o veta hur länge den fisken överlever hos Polisen 

Palle:…och dagligen läser vi om grisar och kor som, i hundratal lever i sin egen skit, äter upp varandra, drunknar i gyttja osv. Efter myndigheternas kontroll visar det sig att man inte gjort något fel. Och nu…en akvariefisk. Heja Sverige friskt humör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: