Namibias årliga massaker på sjölejonungar fortgår

29 Jul

Denna artikel skrevs den31 maj 2010.

Som Maria de Suéde påpekar så är de kanadensiska fångstkvoterna för säl mycket högre än vad som rapporterats i svenska tidningar. Den kanadensiska ministern för fiske och havsfrågor, Gail Shea har aviserat att år 2010  kommer 330.000 grönlandssälar, 50.000 gråsälar och 8200 klappmyts totalt 388.200 sälar att dödas.

Fourrure Torture skriver att EU fastställde i juli 2009 förbudet att importera sälprodukter. Den kanadensiska regeringen reagerade på detta beslut genom att lämna in en anmälan till Världshandelsorganisationen. På begäran av det nationella rådet har Schweiz i mars 2010 beslutat att följa EU och USA och förbjuda all handel med sälprodukter.

I mars 2009 fattade Department of Natural Resources i Ryssland beslutet att förbjuda säljakt på ungar under ett års ålder och Putin beskrev jakten som en « blodtörstig praxis ». Beslutet ses som en början till ett förbud mot import av sälprodukter.

Samma organisation vill också uppmärksamma den oerhört brutala massakern som varje år äger rum på Namibias sjölejon. Masslakten som stöds av regeringen omfattar 2010 en kvot på 86 000 sjölejon. Som alternativ föreslås ekoturism, som redan finns i Namibia och årligen lockar 300 000 turister, vilket skulle ge en hållbar sysselsättning.

Slakten på sjölejonen bekrivs : När dagsljuset kommer till stränderna i Namibia färgas sanden blodröd och den årliga slakten av tusentals sjölejon tar sin början. Trots deras fredlig samexistens med människor skiljs ungarna hänsynslöst från sina mödrar, som skriker i vanmakt när ungarna tas från dem och dödas. Ur de små kutarnas mun och näsa väller mjölken de nyss har diat efter att de blivit knivhuggna av jägarna.

Sjölejonen har fördrivits från de öar de tidigare fanns på till klippor som är så små att djuren får trängas om platserna och många nyfödda ungar faller i vattnet och drunknar när vattnet stiger. Sjölejonen hotas även av överfiskning. Mellan 250-500 000 sjölejon uppskattas ha svultit ihjäl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: