Dömda till döden

29 Jul

Skrevs den 22 april 2010:

De fyra katter och en häst som togs med våld från en kvinna i Hörby i februari med motiveringen att de var övergivna, uppger Länsstyrelsen i Skåne att samtliga är avlivade. Motiveringen sägs vara att katterna är ”värdelösa” och hästen ”gammal”. Man kan anta att katterna inte var värdelösa för ägaren utan var hennes familj. Förmodligen tycker de att djurägaren också är gammal och värdelös. Åtminstone uttryckte sig Sverker Olsson sig att ”man borde få avliva gamla människor också” vid ett besök hos mig för några år sedan. Effekten på en människa som blivit drabbad av att poliser med våld tränger sig in i hennes bostad och tar hennes katter lär ju inte ligga långt ifrån men är bara mer utdragen och plågsam.

Mina tankar går till alla de ideellt arbetande människor som försöker skaffa hem åt upphittade katter! Man borde inte behöva uppsöka och avliva katter som redan har ett hem.

Dömd till döden av Malmöpolisen är också amstafftiken Maya som beslagtogs efter att ha bitit en person då hon sjuk och med svåra smärtor desperat  försvarade sina nyfödda valpar. Alla hundägare med någon som helst erfarenhet vet att den snällaste hund trängd och rädd kan bita ifrån sig. Läs om Maya här. Den kände hundpsykologen Anders Hallgren bedömde Mayas beteende som att hon hade svåra smärtor, vilket visade sig helt riktigt. Då satt hon kedjad i en bur tillsammans med sina små valpar som också beslagtagits. Tala om brott mot djurskyddslagen! Nu är Maya rädd för män vilket tyder på att hon utsats för något av poliserna. Det finns också en bedömning av Maya från en person anställd vid djursjukhuset i Malmö, där Maya opererades akut. Det har också öppnats en namninsamling för att rädda Mayas liv.

Redan död är en lemlestad rottwilertik som hittats i skogen nära Arlanda. Sigtunapolisen vet mer om detta och har upprättat en anmälan om djurplågeri.

Kommentarer från Bloggspace:

 

 • ledsen

  lör 30 jun 2012 10:59

  Annika…

  Det är inte polisen som kostade på raskatterna 50 000 kronor utan de pengarna tvingas ägaren att betala. Om ägaren inte betalar går ärendet vidare till Kronofogden. Ägaren får aldrig tillbaka sina katter eller ens veta vad som hänt dem men betalning kräver staten tjuven.


 • Jenny mailto

  fre 22 apr 2011 22:03

  Polismyndigheten= idioter, länsstyrelsen= idioter!!! Fy farar för svenska mydnigheter och deras maktmissbruk!! Är SÅ trött på dem så jag hoppas de försvinner från jordens yta!

 • Annika

  tor 22 apr 2010 23:29

  Tyvärr har de flesta katter närmast noll värde i alltför många människors ögon såvida det inte gäller en raskatt. Jag känner till ett fall där ett stort antal raskatter omhändertogs av polisen och då fick det kosta. Om jag inte missminner mig kostade polisen på dessa katter mer än 50000:-

 

Ett svar to “Dömda till döden”

 1. vetteljus 23 augusti, 2016 den 11:29 #

  Reblogga detta på Vetteljus och kommenterade:
  Mer om detta djurplågeri våra myndigheter är skyldiga till. En verkligt skrämmande, och kort, läsning, men lika viktig. Det här måste upphöra! Så här fel får man inte göra bara för att man har en roll inom en myndighet bakom ryggen. Alla människor är ansvariga för sina egna beslut och handlingar och ingen står över lagen. Fast dessa utövare skyddar varandra så långt det går, förstår man, men bara så länge som massorna stöttar dem. Tyvärr så än idag hejar många glatt på den här formen av djurplågeri och övergrepp mot både människor och djur. Fullkomligt samvetslösa människor, som faktiskt anser sig stå över oss andra i moral! Japp, de är helt enkelt så psykotiska att de inte klarar av att se hur fel såna här ärenden hanterats, så än idag läser jag inlägg om denna kattägare, där detta övergrepp anses ”rättfärdigt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: