Djurskydd till döds

20 Jul

Skrevs den 12 maj 2009.

Nu har Bodil Granbergs minicirkus gett sin sista föreställning. I lördags hittades hon död på sin gård i Norduppland. Bodil trakasserades av ständiga anmälningar från sk djurskyddsorganisationer och förföljdes av myndigheter. Jag har själv djur och vet att folk använder möjligheten att förfölja människor genom att anmäla dem till djurskyddsmyndigheten. Det finns väl knappast en hästägare här i Hörby som inte blivit anmäld en eller flera gånger av grannar eller andra som har ett horn i sidan till djurägaren. Jag vet hur dåligt man mår av att ständigt vara ifrågasatt och hur mycket tid och kraft som går åt för att bemöta angreppen. Ett känt fall i Hörby som slutade i katastrof är Ingvar Månsson och hans ardennerhästar som 1999-2000 utsattes för en kampanj från grannar, kommun och andra myndigheter som till slut resulterade i ekonomisk ruin och Ingvars död i blödande magsår.

Jag kom i kontakt med Bodil när jag bodde i Uppland. Hon köpte en minigris av mig och jag besökte även Barknåre gamla skola med alla papegojorna. Det var över tjugo år sen och redan då hade hon problem med grannar som klagade på papegojorna. Tänk om alla som störs av motorgräsklippare gjorde en anmälan! Absurt, javisst, men så fort det är fråga om en människa som går sin egen väg måste man hitta angreppspunkter och saker att klaga på.

Bodil lämnade efter sig ett 150-tal djur och utförliga instruktioner hur alla skulle tas omhand. Själv orkade hon inte längre. Länge leve alla missunsamma avundsjuka människor som nu har triumferat över en sann djurvän. En unik kvinna som verkligen kunde ”tala” med djuren.

Annonser

Ett svar to “Djurskydd till döds”

  1. djurskyddstokeriet 27 juli, 2012 den 12:48 #

    Ja den ”svenska avundsjukan” dödar till och med..
    john.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: