Studiebesök för blivande djurskyddsinspektörer

18 Jul

Skrevs den 28 juli 2010.

Följande citat är hämtat från boken ”Vi har avlivat din häst” (den handlar om en lagstiftning som inte bara missat sitt syfte utan dessutom gör stor skada): ”Dessa utbildningar har emellertid en oftast helt rudimentär kurs i djurhälsovård/djurskötsel. Många har inte förkunskaper och få har numera en bakgrund i lantbruk med de nyttiga referenser man kan ha med sig om man t. ex. är uppvuxen på en gård.

För 2007 års studenter vid universitertet i Lund hade kursledningen ordnat med att ett antal skånska lantbrukare skulle ställa upp med sina gårdar för studiebesök, så att de blivande djurskyddsinspektörerna åtminstone skulle ha sett en gård och levande djur innan de kom ut i arbete som inspektörer. Vid besök på gårdarna hade studenterna kameror med sig och fotograferade flitigt. Bilderna hängdes därefter ut på nätet med namn på djurägare och kommentarer som skulle visa avskräckande exempel på bristande djurvälfärd! Universitetet lär nog få svårt att hitta gårdar för studiebesök i fortsättningen. Och vad säger beteendet om de blivande djurskyddsinspektörernas föreställningsvärld och etik? Studenterna i Skara betedde sig på samma sätt”.

Jag tycker det säger en hel del om vilka personer som värvas till jobbet. Man behöver inga kunskaper om djur, här gäller det att trycka ner människor! Man behöver inte ens tycka om djur och det lär nog närmast vara en fördel om man inte tycker om människor!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: