Orsa vill ha vargförbud

16 Jul

Den 13 april 2010 skrev jag nedanstående artikel på Bloggspace:

Naturvårdsverket har nu börjat utreda hur man skall, rent praktiskt skall kunna plantera ut nya vargar i Sverige, allt enligt Anders Carlgrens förhastade byteshandeln till landets jägare om årlig storviltsjakt mot inplantering. Verkets rovdjursansvariga Susanna Lövgren beskrev svårigheterna vid det internationella vargsymposiet i Vålådalen i Jämtland. Andra myndigheter som är inblandade är Jordbruksverket, SVA och länsstyrelserna.

Det blir nog en svår nöt att knäcka för redan har kommuner efter initiativ från den lokala jägarlobbyn tagit beslut att ”förbjuda” sådan inplantering. Jägarna skriver upprört: ”Den påspädning av varg som nu planeras är dödsstöten för all jakt och för den livsstil som jägarkåren och övriga drabbade står för”. Skrivelsen är undertecknad av Björn Sinders Orsa jaktvårdskrets. Kommunstyrelsen beslutade vid sammanträdet 2010-03-08 att uttala ”att Orsa kommun inte vill att vargar inplanteras i eller flyttas till Orsa kommun”.

20 obesläktade vargar skall förnya den svenska vargstammen, en vargstam som jägarna inte vill ha. Varför kosta på miljoner på att importera vargar som ändå kommer att skjutas i smyg eller skjutas i den årliga vargjakten. Det är bara att konstatera att det hjälper inte med en miljon människor som vill ha detta magnifika djur i våra skogar om det finns en med gevär som inte vill det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: