Myndigheterna vill inte bli granskade

16 Jul

Artikeln skrevs den2 maj 2010.

Svenskarna är ett godtroget folk som alltid har litat på överheten. Har du någon gång funderat över varför din lokaltidning bara serverar dig mesiga icke-nyheter till morgonkaffet? Det är vinnarna i Korpens tipsrunda, någon ung förmåga som fått ett stipendium och några domar från tingsrätten. Skånskan försökte sig häromdagen på ett litet vassare reportage om en kvinna som Länsstyrelsen bryskt tagit fyra katter och en häst i från under förevändning att hon var försvunnen. Tidningen blev snabbt satt på plats och fick rätta in sig i ledet och artikeln försvann lika snabbt som de omhändertagna djuren. Här skall inte granska några myndigheter! Svenskarna måste fortsätta att tro att tjänstemän från myndigheter alltid har rätt i det de gör.

Att länsstyrelserna under täckmantel av djurskydd fått obegränsade befogenheter att ingripa mot medborgarna med i det närmaste Gestapo-liknande metoder. Man gör allt för att vanliga människor skall fortsätta att tro att de själva inte kan drabbas, att djurskyddsinspektörer jobbar för djuren och att de som utsätts för övergreppen är djurplågare. Eftersom myndigheten inte kan göra fel så måste det ju vara djurägaren som det är fel på och snacket i byn går ut på att hitta sådana fel som kan förklara det ofattbara. Den enkla förklaringen är att detta har inte med djur att göra. Det här handlar om att fullständigt och legalt krossa en människa. Människorna på landet med några sällskapsdjur är rädda nu. Inte för inbrottstjuvar eller andra bovar utan rädda för att Länsstyrelsen skall bryta sig in i deras hem när de inte är hemma och ta deras älskade djur. Man är medveten om att bevisbördan och kostnaden ligger på djurägaren. Kombinationen av samvetslösa tjänstemän och lagar som ger dem obegränsad makt har visat sig vara förödande genom historien. Det fanns gott om tjänstemän under nazitiden som samlade in judar och andra som man betraktade som mindre värda (jämför Länsstyrelsens uttryck att djuren avlivades ”för att de var i dåligt skick”). Länsstyrelsens framfart efterlämnar mänsklig och ekonomisk förödelse.

Filmen ovan från irakkriget visar hur civila, däribland två journalister från nyhetsbyrån Reuters mejas ner av en amerikansk helikopter. Soldaterna är lika skjutglada som svenska vargjägare och skrattar och skojar, tydligt roade av vad de åstadkommer.  En minibuss kommer till platsen och försöker hjälpa ett av offren som fortfarande lever. När de bär honom mot bussen öppnar amerikanarna eld mot hjälparna och skjuter rakt mot bussen där två barn sitter.

Filmen gömdes, för folket skall fortsätta att tro att soldaterna är hjältar och fortsätta att ösa ut skattemiljarder,  men har efter flera år lämnats ut och dekrypterades av WikiLeaks. Så dags har över 6,5 miljoner sett filmen. Gör det du också!

På AftonbladetKultur berättar Johannes Wahlström om mötet med Julian Assange, mannen bakom WikiLeaks och hur han oförtrutet avslöjar det myndigheterna inte vill att folket skall få veta. Läs och begrunda!

Kommentarer från Bloggspace:

 • Jenny mailto

  fre 22 apr 2011 21:17

  Jag bara älskar denna sidan! ÄNTLIGEN en som vågar sig på att kritisera idioterna på länsstyrelsen! Har själv råkat ut för dem och vet de ej dröjer länge förrän de snart kommer igen! Att åka hit har de alltid tid med men ej till där det behövs! Jag blir trött på svenska myndigheter och tycker det är skamligt att de ej är bättre.

 • forysta
  forystaons 05 maj 2010 19:04
  Ja, tyvärr finns det två sidor av denna sak. Säkert finns det inspektörer som gör sitt bästa men avarterna förtar det med hästlängder. De som varit hos mig TYCKER INTE OM DJUR! Och troligen inte människor heller. Deras okunskap är stor och de söker ”brister” som inte har något som helst med djur att göra!

 • djurskyddshandlägga

  ons 05 maj 2010 14:26

  Men herre gud menar du allvar?
  Jag räddar då djur som är vanvårdade och anmärker om brister såväl små som stora och sköter mitt jobb precis som det står. Jag arbetar med djurskydd för att jag brinner för frågan att djur ska ha det bra. Det är var och ens skyldighet att se till att efterleva svensk lag och förr när kommunerna anmälde i god tid innan de skulle komma så gnälldes det om djurskyddsärenden som tog åratal innan det skedde någon bättring. Nu gör vi som det lagstiftas, finns det allvarligare brister skriver vi ett föreläggande och rättas det inte till då omhändertas djuren. Det är så svensk lag är skriven. Jag personligen sedan kommuntiden är trött på att kontinuerliga ha lekt dagis och sprungit på samma gård och tvingat folk att ge sina djur tillräckligt med mat, vatten och verka hästhovar ex. det är var o ensa ansvar att se till att ta hand om sina djur på bästa möjliga sätt. Man kan överklaga allt som skrivs av vilken myndighet som helst och man kan inte omhänderta djur utan stöd i lagstiftningen. Bristerna måste vara av djurskyddmässig vikt. Dvs dom behöver faktiskt inte hålla på att dö innan man räddar dom. Om bristerna är av djurskyddsmässig stor vik som ex klövar / hovar/ mattillgång/vatten etc.
  läs på lagen skulle jag rekommendera!

Ett svar till “Myndigheterna vill inte bli granskade”

 1. vetteljus 15 augusti, 2016 den 10:55 #

  Suck. Blev så trött när jag läste den där djurskyddsmänniskans dumma kommentar. ”Leka dagis” för att de fick ge RÅD? Jaså, så förstöra djur och människors liv genom den ”slutgiltiga lösningen” är alltså bättre? Jag tycker det är jättebra att de besökte gårdar och gav RÅD. Jättebra. Det är vad myndigheter är till för – stöd. Om de inte kan bete sig som en ”MYNDIGhet” ska de lägga av. En myndig person GER råd och stöd till andra som inte är lika mogna. Kalla det ”dagis” om man vill. Alla är inte lika mogna. Det är inte samma sak som att vara olämplig att ha djur eller sköta en gård. Man kanske behöver lite stöd ibland. Men att hacka på ”små” saker, som denne tyckte var riktigt (nej, små saker är löjligt – som att du blundar för att ett hus har 5 kattpottor, åt 5 innekatter, och skriver att där bara fanns EN – DET är ett sånt där ”småfel” som djurägaren sen aldrig kan motbevisa, trots gamla foton på alla de där pottorna, för det KAN ju varit bara en potta just då!!!). Ska det dokumenteras och FÖRTALAS så ska det vara riktiga och BEVISBARA saker som är fel hos en djurägare. T ex om djur hålls i väldigt för trånga utrymmen, där det ligger avföring kvar på golven som är gammalt och äckligt. DET är ett sånt fel som KAN dokumenteras. Avsaknad av något kan ljugas om, ifall man inte noga fotat ALLA utrymmen, vilket de så förnimt ”glömmer” göra. Ord står mot ord, och då de är två och djurägaren oftast är en så har man som djurägare inte mycket chans. Sen att de använder sin utövning för att straffa olydiga eller de som kritiserar dem är också tydligt, och det har ju INGET att göra med djurens bästa och är verkligen på ”dagisnivå”. Så det är tydligt att de nu istället för ”myndiga” personer anställt ett stort gäng barnungar – narcissister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: