Det är mycket som försvinner

16 Jul

Denna artikel skrev jag ursprungligen på Bloggspace den 30 april 2010:

I går morse kunde man som förstanyhet läsa på Skånskan Hörby om kvinnan som Länsstyrelsen i Skåne ansåg vara försvunnen och, trots att polisen snabbt dementerade det påstådda försvinnandet, passade på att ta hennes djur, fyra katter och en häst.

”Trots att ägaren dök upp omhändertogs djuren. Djurskyddsinspektör Jenny Persson på länsstyrelsen förklarar:

– Djuren var i så dåligt skick att vi omhändertog dem ändå.”

Faktum var ju att hon inte ens sett djuren innan hon fattade detta beslut. Hon säger även till Skånskan att djuren ”verkade” övergivna.

”Den 64-åriga djurägaren överklagade omedelbart länsstyrelsens beslut och begärde även att omhändertagandet skulle skjutas upp.

Trots det beslutade länsveterinär Charlotta Kamaterou att de omhändertagna djuren skulle avlivas.
Beslutet är nu verkställt.”

Det sista betyder att djuren slutgiltigt har försvunnit från jordens yta och inget kan därmed bevisas om deras ”skick”.

Artikeln (texten kan läsas här) lades ut kl. 5.00. Det märkliga är att även artikeln försvann efter kl. 8. Misstänksam som jag är så sticker den fula tanken fram att det hade att göra med att Länsstyrelsen öppnade för dagen och inte ville att storyn skulle komma till allmänhetens kännedom och att det luktar maktmissbruk lång väg. Men det kan väl inte vara så illa att våra myndigheter styr vad våra fria medier skall granska?

Att det som finns kvar av den lilla svenska vargstammen skall försvinna för gott vill tjuvjägare som påstår sig vara en del av ett hemligt nätverk som ska utrota vargen i Sverige.

I en ny SVT-dokumentär berättar männen hur de med gift, fällor och vapen systematiskt dödar vargar.

– Politikerna måste förstå att vargen ska bort, säger jägarna i Dokument Inifrån.

– Skiten ska bort. Så enkelt är det, säger en av dem.

Han är en av initiativtagarna till nätverket och gör ingen hemlighet av att han vill utrota vargen ur den svenska faunan.

– Jag tycker inte att det är en kriminell organisation. Detta är nödvändigt för att vi ska kunna överleva här på landsbygden, säger en annan i nätverket.

Försvinna vill också varghatarna att de tjänstemän som arbetar med rovdjur skall göra.

Mordhot eller andra hot och trakasserier har mött varannan tjänsteman som arbetar med rovdjur i de fem län, där licensjakt på varg är tillåten.

Så infekterad är vargfrågan visar en undersökning som radioprogrammet Kaliber gjort med 52 berörda tjänstemän, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion.

En av dem är Per Johansson som är naturbevakare vid länsstyrelsen i Dalarna, ett av varglänen.

Johansson har minst två gånger blivit indirekt hotad till livet.

Försvunnen var definitivt den djuraffärsägare i Halmstad som i oktober förra året stängde sin affär och lämnade djuren kvar att dö. Det har nu upptäckts och bl a en sköldpadda, fiskar och några fåglar hade överlevt mot alla odds och har omhändertagits.

Fick den här kommentaren:

  • letade efter artikeln, men så insåg jag vad du menade… Den är förvunnen! har ingen papperstidning men har sett samma sak hända förut. Min lokalblaska blev överkörd av huvudkontoret och tvingades ta bort en artikel som var för positiv om en jorbdukare!! Är en journalist på huvudkontoret som hatar denna jordbrukare och hon kude inte acceptera en positiv artikel… Såg på textTV häromdagen att demokratin hotades pga av vissa grupper satt i system att scanna av alla lokalblaskor och deras debatter och där skriva sina åsikter. Detta gällde iof extrem politik men ändå. Här sitter ju nu ”demokratins försvarare” och tar bort artiklar, eller tar bort kommentarsmöjligheten på artiklar. skamligt. Men vad kan man vänta sig av journalister som inte vet vad faktagranskning eller objektivitet är för något?? PressOmbudsmannen någon??

Epilog: Kvinnan överklagade och förlorade i Förvaltningsrätten men fick märkligt nog prövningstillstånd i Kammarrätten i Göteborg. Där hon förlorade. Kammarrätten skrev i princip bara av första instansens dom.

Det fortsatte att försvinna saker exempelvis kommentarerna till denna artikel…

forystalör 08 maj 2010 09:36
Förre ägaren till Tropikcenter i Halmstad sålde tydligen verksamheten med djuren inkluderade. Detta skrevs kontrakt på. Det enligt Niclas Hasselquist, Tropikhus. Det var alltså den nya ägaren som övergav djuren.
”Fastighetsförvaltaren Carl-Johan Berthilsson fick en chock när han efter larm om en vattenläcka tog sin in i lokalerna sex månader senare. -Det såg ut som ett slagfält, röran och stanken var obeskrivbar, säger han.Två fåglar, en sköldpappa, en fisk och ett stort antal kackerlackor var allt som fortfarande levde.”
Annonser

2 svar to “Det är mycket som försvinner”

  1. vetteljus 14 augusti, 2016 den 11:49 #

    Va! Stackars djuren på Tropikhuset. Mina barn älskade det stället när vi var där på 90-talet. Så sorgligt – alla de fina djuren. 😦

Trackbacks/Pingbacks

  1. Varför skaffade ni er inte en dvärghamster i stället? « skvitts - 16 juli, 2012

    […] från “Det är mycket som försvinner“ Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postGillaGillaBe the […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: