Angel blev ihjälsparkad

16 Jul

I oktober 2010 gick Jessica Jonsson på promenad i Navestad med sin 3 månader gamla Golden retrievervalp Angel i koppel och sin ettåriga dotter. Jessica råkade tappa kopplet så valpen knallade fram till en man med ett barn i tvåårsåldern för att hälsa. Alla är inte snälla, varken äldre hundar eller människor. Valpar får ibland lära sig det den hårda vägen. Nu blev det så att Angel fick aldrig tillfälle att dra lärdom av sina erfarenheter. Mannen gav nämligen valpen en spark så hård att hon flög flera meter in i ett buskage. Flera vittnen fanns på platsen. Den lilla valpens lever spräcktes och hon förblödde inom några timmar.

Mannen som var i 40-årsåldern försvann från platsen efter misshandeln av valpen men kunde identifieras senare. I förhör med polisen hävdar han att valpen ”attackerade”. Vittnen säger att mannen var på väg att fortsätta misshandeln av den döende valpen, men hölls fast av personer på plats.

Jag säger bara att en man med ett så inneboende hat som tas ut på hjälplösa individer,  är en fara inte bara för djur utan också för människor och hans lämplighet som förälder borde granskas snarast. Människor som begår våldshandlingar mot människor börjar ofta sin bana med att misshandla djur. Det sägs att Hitlers blivande SS-män fick i sitt inträdesprov krossa en liten fågel i handen. Slutexamen var att döda en människa.

Annonser

Ett svar to “Angel blev ihjälsparkad”

  1. AnEnA 16 juli, 2012 den 07:45 #

    Ett klockrent fall av djurmisshandel, fick 40-åringen 2 år och ett framtida totalt djurförbud?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: