Klint-Olle

15 Jul

Dokumentären: ”Monumentet En film om Klint-Olle, Makten och Djuren” om musikern och bonden Klint-Olle Jonsson som lever på fädernegården i Fjärdsäter i Delsbo. Nu är dokumentärfilmen snart på DVD och kan beställas från labyrintfilm@mac.com.

”Han lever sitt liv bortom konsumtion och tv och det han producerar själv gör han med mycket irrationella metoder. Hans livsfilosofi är att göra någonting av ingenting. Olle valde att sköta sina djur som människor gjorde förr i tiden, men myndigheterna ansåg att djuren vanvårdades. I sin sorg över de slaktade 42 korna byggde han ett stort monument av ved. Olles idealbild av livet på landet har fått sig en knäck. Han menar att den tradition av lantbruk som han försökt bibehålla efter tidigare generationer inte har något värde i dagens samhälle.”

Det hände 1998 och 2001. Klint-Olle försöker fortfarande få djurförbudet upphävt.

Detta är ytterligare ett av en lång rad exempel på en s. k. djurskyddslag som dödar djur och människor och utplånar kunskap,  mänsklig mångfald och gamla kulturlandskap, men uppmuntrar enfald, likriktning, storskalighet och genetisk utarmning.

Annonser

2 svar to “Klint-Olle”

  1. vetteljus 11 augusti, 2016 den 11:44 #

    Reblogga detta på Vetteljus och kommenterade:
    Ännu en man som sköter sina djur med närhet och på ett äldre, naturligare vis, så då måste han bort. Detta hände för 15-18 år sedan och än idag lär han väl ha djurförbud. Bloggposten är 4 år gammal, men dessa förbud är på livstid. Jag anar varför. De som har för stor närhet till djur och som kan hantera djur så de blir harmoniska och mår bra är för bra för jorden och allt levande. De måste isoleras från den möjligheten och bringas ur sin balans för att införa det totalitära livsfientliga cybergenik samhället, där människor är mer maskiner än levande, och djur endast har en mycket marginell existens. Kanske att de till och med fasats ut fullständigt och köttdjur ersatts av köttväxande materia. De vegetarianer som tror att de hjälper djuren genom att inte äta kött har delvis fel. Om de slutade äta industriellt uppfödda djur så är det bra, men om de slutar äta även alla andra djur i ett sånt här ”rationellt” samhälle, blir plötsligt alla köttdjur överflödiga. För att de ska få som de vill och alla djurälskare vill, så måste det finnas ett annat tänk. Att djuren har mer värde än för sitt kött. Kor har ju mjölk, höns har ju ägg, men de håller också landskapen öppna, och många djur kan vara till hjälp vid olika sysslor. Allt det har rationaliserats bort med hjälp av maskiner. Allt utom öppna landskap, som kräver mycket röjande och sågande för att göra det betande djur gör av sig själva. Ja, det kanske finns något mer jag missar. Hursomhelst, agendan är klar för mig. Livet på jorden, som är naturligt, är under attack av livsfientliga makter. De som vakar över planeten är inte glada, kan jag lova. De vill ha bort alla dessa PARASITER och endast lämna ORIGINALEN kvar. Så att parasiterna vet det – deras tur kommer snart. Deras tid är snart till ände. Leve originalen!

  2. AnEnA 16 juli, 2012 den 07:44 #

    Var detta för över 10 år sedan början till ”avvecklingen” av Svenskt kulturarv fäbodrift?
    Det var 1995 som Sverige vid inträdet i EU förband sig att bevara då befintlig rovdjursstam. Så har ej skett, rovdjursstammen har ökat dels pga att Svenska staten i smyg köpt in och planterat ut ex vargar för att sedan kalla det ”flyttvargar”, vilket bedrägeri. Det har med åren gått överstyr och nu får vårt svenska kulturarv ge med sig, en unik naturtyp kommer för all framtid att försvinna i takt med att fäbobrukarna efter rovdjursattacker beläggs med livslångt yrkesförbud i form av djurförbud på uppdiktade, falska grunder som går ihop administrativt men verkligheten och sanningen kommer om inget drastiskt görs omgående att gå i graven tillsammans med de drabbade och deras förföljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: