Hästmannen får djurförbud

15 Jul

Det här är berättelsen om Stig-Anders. Han lever på föräldragården Rågskog i Ekeby kommun och sköter den som generationer före honom. Här finns ingen traktor, höet är ekologiskt odlat i mannaminne, långt innan ordet uppfanns och kommersialiserades. Allt arbete utför Stig-Anders med hjälp av sina flickor Linda, Mona och Sally, tre stadiga ardennerhästar. Det råder ett nära förhållande, kalla det gärna äkta kärlek, mellan människa och hästar. Hästkunskaper nedärvda sen generationer tillbaka ger lugna och harmoniska hästar tillsammans med en människa som lever ett lugnt och harmoniskt liv. Det så många i vår stressade nutid ser som ett ideal och betalar dyra pengar för för att få en skymt av under några semesterveckor.

Men nu är det slut med Stig-Anders och hans gård, nu är det slut för hans hästar och hans liv med dem. Stig-Anders har nämligen fått djurförbud och den sista september kommer hans älskade hästar att hämtas. Djurskyddsinspektörerna fick upp ögonen för honom efter en dokumentär i Svt. Stig-Anders passar inte in i den moderna djurhanteringen där centimetrar är viktigare än både djur och människor. Läs Daniels fotoblogg och se hans fantastiska bilder på en man, hans hästar och ett sätt att leva som myndighetssverige inte vill ha och som har all makt i världen att få bort. Inte har Stig-Anders råd med dyra advokater för att försvara sig.

Så här skriver Daniel:  ”Personligen har jag svårt att se människor eller myndigheter som väljer att trycka ner svaga människor. Det får mig arg och upprörd vilket får mig att skämmas vilket land Sverige är på väg att bli. När det gäller anledningarna till djurförbudet har jag svårt att godta djurskyddsinspektörens klagomål som tillräckligt för att beröva allt som Stig-Anders håller kärt. Ska man straffa någon som levt för sina djur med kärlek, ömhet och omtanke i hela 59 år. Väl värt att notera så har under den här tiden endast ett fåtal djur avlivats på gården överhuvudtaget och enda anledningen till detta har varit ålderskäl enligt Stig-Anders. Det är få jordbrukare som klarar ett jordbruk på den tiden utan några avlivningar annat än åldersskäl.”

”Ja di tänker ta mine hästar” säger Stig-Anders. ”Djurförbud får jag från 15 Oktober men redan den 30 September kommer de och hämtar dem”.

”Det är också väl värt att notera att de gånger Stig-Anders varit ensam vid kontroll så har djurskyddsinspektören kommit med många klagomål, medan så fort han haft sällskap är allt frid och fröjd. Min personliga uppfattning är därmed att antingen har denna djurskyddsinspektör något personligt gentemot Stig-Anders alternativt går någons vägar för att bli av med Stig-Anders i bygden. För alla vet väl det? Hästmannen utan sina hästar och sina besökare och beundrare, blir en väldigt ensam och bruten man och vem bryr sig då?”

”Vid aktuellt datum 2010-09-09 var hästarna hela, rena, lugna och harmoniska tillsammans i hagen där de betade, här har de minst 10ggr mer yta än minimikraven. Man märker direkt att Stig-Anders kan sina djur, och att det är dom han bryr sig mest om i livet.”

Annonser

Ett svar to “Hästmannen får djurförbud”

  1. vetteljus 10 augusti, 2016 den 10:19 #

    Reblogga detta på Vetteljus och kommenterade:
    Här är ännu ett fall där någonting som alltid varit helt normalt och riktigt numer anses så förfärligt det måste förstöras. Såhär som den här mannen lever har våra förfäder levt i hundratals år. Ingen traktor och med arbetshästar. Vilken tragedi att dessa idioter till maktgalningar håller helt på att utrota vår kultur och ta död på allt som påminner om vilka vi egentligen är. Men jag har förtröstan att snart är deras tid förbi, de själlösa klonernas tid, och återigen tillhör jorden oss original. Oss som är äkta människor från jorden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: